Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na własną postać

Machida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, czy można zgłosić pomysł na postać i czy jest szansa że w ogóle zwrócą na to uwagę?. Mam pomysł na postać, jest to dopiero wstępną faza więc podam wam narazie same skille:

Wersja 1

Q. Zaraza- po użyciu tego skilla na przeciwniku, zaczyna go otaczać fioletowa mgła, która pochłania mu hp przez dwie sekundy, ilość zależy od posiadanego ap.

W. Chaos- po użyciu tego skilla przeciwnika ogarnia chaos, jego statystyki się obniżają i porusza się on w przeciwnym kierunku do wyznaczonego ruchu przez gracza.

E. Przyjazny byt- ten skill wysyła ducha, który wysysa hp przeciwnikowi i tym samym regeneruje nam hp.

R. Oddech śmierci- Ten skill może siąść na przeciwniku na cztery różne sposoby, i na każdy ma 25%szansy. Jeśli po użyciu ulti wybranego przeciwnika zacznie otaczać czarny dym, to wtedy zabije go każdy skill nasz jak i naszego sojusznika, niezależnie od posiadanego hp, obrony magicznej itp, zawsze ściągnie 100%hp. Jeśli będzie otaczał go czerwony dym, to wtedy skill nasz lub naszego sojusznika zabierze zawsze 50% hp na takiej samej zasadzie jak przy czarnym dymie. Jak będzie otaczał przeciwnika pomarańczowy dym, to wtedy skill użyty na przeciwniku( nie ważne jaki) zada truedmg z podwójną siła. A jeśli przeciwnika będzie otaczać biały dym, to wtedy przeciwnik dostaje na 1.5sekundy nieśmiertelność i 15pkt do szybkości ruchu, żeby miał szansę na ucieczkę i przeżycie walki. Jak widzicie to ulti może zabić full tanka w sekundę ale też może obrócić się przeciwko nam. I jeszcze dodam że po użyciu ulti tylko skillem można zabić przeciwnika.

Co do passywki to jeszcze ciągle myślę. Jak widzicie to jest dopiero wstępną faza i jeszcze dużo trzeba nad nią popracować. Dlatego pytam jakie są szanse ze Rito w ogóle zwrócić na to uwagę.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, czy można zgłosić pomysł na postać i czy jest szansa że w ogóle zwrócą na to uwagę?. Mam pomysł na postać, jest to dopiero wstępną faza więc podam wam narazie same skille:

Q. Zaraza- po użyciu tego skilla na przeciwniku, zaczyna go otaczać fioletowa mgła, która pochłania mu hp przez dwie sekundy, ilość zależy od posiadanego ap.

W. Chaos- po użyciu tego skilla przeciwnika ogarnia chaos, jego statystyki się obniżają i porusza się on w przeciwnym kierunku do wyznaczonego ruchu przez gracza.

E. Przyjazny byt- ten skill wysyła ducha, który wysysa hp przeciwnikowi i tym samym regeneruje nam hp.

R. Oddech śmierci- Ten skill może siąść na przeciwniku na cztery różne sposoby, i na każdy ma 25%szansy. Jeśli po użyciu ulti wybranego przeciwnika zacznie otaczać czarny dym, to wtedy zabije go każdy skill nasz jak i naszego sojusznika, niezależnie od posiadanego hp, obrony magicznej itp, zawsze ściągnie 100%hp. Jeśli będzie otaczał go czerwony dym, to wtedy skill nasz lub naszego sojusznika zabierze zawsze 50% hp na takiej samej zasadzie jak przy czarnym dymie. Jak będzie otaczał przeciwnika pomarańczowy dym, to wtedy skill użyty na przeciwniku( nie ważne jaki) zada truedmg z podwójną siła. A jeśli przeciwnika będzie otaczać biały dym, to wtedy przeciwnik dostaje na 1.5sekundy nieśmiertelność i 15pkt do szybkości ruchu, żeby miał szansę na ucieczkę i przeżycie walki. Jak widzicie to ulti może zabić full tanka w sekundę ale też może obrócić się przeciwko nam. I jeszcze dodam że po użyciu ulti tylko skillem można zabić przeciwnika.

Co do passywki to jeszcze ciągle myślę. Jak widzicie to jest dopiero wstępną faza i jeszcze dużo trzeba nad nią popracować. Dlatego pytam jakie są szanse ze Rito w ogóle zwrócić na to uwagę.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Co jest nie tak z ultimatem? o.O Instaban xD Nawet, gdyby Riot zainteresował się tym, to z miejsca siadłby taki nerf na to, że byłoby useless  :yay:

Ps. Riot nie zajmuje się tego typu zgłoszeniami, możesz napisać gdzieś u Nich na forum (eu/na) lub na redditcie, ale marne szanse na to, żeby zauważyli to. Oni sami dbają o to, aby ich projekty były wypuszczane ze studia. Próbować możesz, ale nie licz na efekty.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Było kilka championów, które zostały stworzone na podstawie tego co napisała społeczność. W takich przypadkach championy są wydawane po latach, z wielkimi zmianami. Raczej nie masz co liczyć na to, że zaproponujesz im championa a oni za 3 miesiące go wydadzą, ale spróbuj zamieścić to na ich forum. Co do Twojego pomysłu, to jest trochę przesadzony :D

Opublikowano

Ok spróbuję w swoim czasie umieścić na forum Eu. A co do postaci to nie jest aż tak bardzo przesadzona:-D, dlatego też ulti posiada ten biały dym, żeby dać szansę przeciwnikowi;-). Zobaczcie jak Darek jest teraz przekoksany.

Opublikowano

Pomysł wydaje się ciekawy, ale zdecydowanie za silny. Riot ostatnio pisał, że planuje pozbyć się ­z gry wszystkiego co losowe, więc ten ultimate raczej nie wchodzi w grę. Jeśli przekształciłbyś to w coś innego, a pomysł spodobałby się społeczności to istnieje szansa, że postać kiedyś zostanie wprowadzona ;)

Opublikowano

Pomysł wydaje się ciekawy, ale zdecydowanie za silny. Riot ostatnio pisał, że planuje pozbyć się ­z gry wszystkiego co losowe, więc ten ultimate raczej nie wchodzi w grę. Jeśli przekształciłbyś to w coś innego, a pomysł spodobałby się społeczności to istnieje szansa, że postać kiedyś zostanie wprowadzona ;)

Poważnie Rito wydało takie oświadczenie? Jeśli tak to pomyślę nad zmianą ulta. Specjalnie takie wymyśliłem żeby urozmaicić trochę skille. Jakby ktoś nie zauważył to ta postać to ma być szaman.
Opublikowano

Ok spróbuję w swoim czasie umieścić na forum Eu. A co do postaci to nie jest aż tak bardzo przesadzona:-D, dlatego też ulti posiada ten biały dym, żeby dać szansę przeciwnikowi;-). Zobaczcie jak Darek jest teraz przekoksany.

Na NA forum, po angielsku, jeśli już chcesz wstawiać. Riot w EU mało ma nic do tworzenia postaci, bo główna siedziba jest w Kaliforni w USA.

Opublikowano

ult kompletnie bez sensu, postac ze statami 0/10 ma szanse zabic kazdego na ulta?

Tak jak napisałem, postać ma 25% szansy na to że będzie mogła zabić na jednego skilla. Myślę że w czwartek wkleje tutaj wersję druga, tej postaci z poprawionymi skilla.

Na NA forum, po angielsku, jeśli już chcesz wstawiać. Riot w EU mało ma nic do tworzenia postaci, bo główna siedziba jest w Kaliforni w USA.

Mój angielski jest mocno średni, ale jak już wszystko dopracuje, to wtedy poproszę kogoś żeby mi to ładnie przetłumaczył;-).
Opublikowano

1/4 szansy na to że ult nas ocali, 3/4 szansy ze dostaniemy totalny wpiernicz. Cd takiego ulta musiał by mieć cd flasha...

Wystarczy użyć ulta zobaczyć jaki ten dym jest i wbijać albo nie, powiedz że to jeszcze wszystko AOE xD

Pasywka, gdy nad przeciwnikiem pojawi sie czarny dym zabiera nam 50% zdrowia

Czerwony 25%

Pomarańczowy zamieniamy sie w marchwke

Biały: Wybrano Papieża.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

1/4 szansy na to że ult nas ocali, 3/4 szansy ze dostaniemy totalny wpiernicz. Cd takiego ulta musiał by mieć cd flasha...

Wystarczy użyć ulta zobaczyć jaki ten dym jest i wbijać albo nie, powiedz że to jeszcze wszystko AOE xD

Pasywka, gdy nad przeciwnikiem pojawi sie czarny dym zabiera nam 50% zdrowia

Czerwony 25%

Pomarańczowy zamieniamy sie w marchwke

Biały: Wybrano Papieża.

Nie, nie jest aoe:-P. Mam już nowy ult, ale jeszcze go przemyśle. Tak jak powiedziałem w czwartek wkleje tutaj drugą wersję skilla.

Opublikowano

R: Skowyt śmierci

Rzuca klątwę na przeciwnika przeklinając jego postać, gdy osoba będzie używać swoich umiejętnościi dostanie 10% 20% 30% ich obrażeń we własną osobę.

Czas trwania 3-4-5 sek.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Odkrywca
Opublikowano

Q w twoim wypadku to przerobione q singeda, e to jeden z duszkow yorika.
Żeby wymyslić coś sensownego trzeba nad tym posiedziec troche. Pomysł oczywiscie na + :)

Opublikowano

Po 1 ta postac nie jest wgle mobilna, nie wiem czy to ranged czy melee ale jakby byl melee to powtorzyla by sie sytuacja jak z morde/dariusem czyli tzw juggernaut. Po 2 jego W jest bezuzyteczne bo ktos kto ogarnia zacznie po prostu naciskac do tylu, pojdzie mu do przodu i papa

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Q w twoim wypadku to przerobione q singeda, e to jeden z duszkow yorika.

Żeby wymyslić coś sensownego trzeba nad tym posiedziec troche. Pomysł oczywiscie na + :)

Wiem że trzeba trochę posiedzieć nad tym, więc tak jak pisałem, to jest dopiero wstępna faza.

Po 1 ta postac nie jest wgle mobilna, nie wiem czy to ranged czy melee ale jakby byl melee to powtorzyla by sie sytuacja jak z morde/dariusem czyli tzw juggernaut. Po 2 jego W jest bezuzyteczne bo ktos kto ogarnia zacznie po prostu naciskac do tylu, pojdzie mu do przodu i papa

Chce żeby to była postać ranged. A co do w, to to nie byłoby takie proste, napewno niejedna osoba by się pogubiła.

Szczerze? Po co Sobie czas marnowałeś jak nikt z Riotu i tak nie przeczyta tego ;x

Wiesz, zawsze jest jakaś szansa że rito zwróci na to uwagę. Eryk napisał że było kilka postaci zrobionych, na podstawie tego co napisała społeczność.

Opublikowano

Wiesz, zawsze jest jakaś szansa że rito zwróci na to uwagę. Eryk napisał że było kilka postaci zrobionych, na podstawie tego co napisała społeczność.

Tylko, że wiesz, takie postacie wypuszczane były w kilka lat od pomysłu, nie od razu. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wszystkie statystyki postaci musisz dopasowac do dzisiejszych zeby byla i dobra ale nie przesadzona takie porownanie z wszysykimi champami to w luju czasu zreszta sam wyglad postaci zastanawiales sie nad tym ? Tymbardziej wybrednosc pracownikow riotu oni codziennie dostaja takich propozycji napewno w luj wiec nie licz na to ze np. Twoj trafi do gry ale chcialbym zobaczyc ten projekt

Opublikowano

Wszystkie statystyki postaci musisz dopasowac do dzisiejszych zeby byla i dobra ale nie przesadzona takie porownanie z wszysykimi champami to w luju czasu zreszta sam wyglad postaci zastanawiales sie nad tym ? Tymbardziej wybrednosc pracownikow riotu oni codziennie dostaja takich propozycji napewno w luj wiec nie licz na to ze np. Twoj trafi do gry ale chcialbym zobaczyc ten projekt

Wiem że nad statystykami trzeba będzie sporo popracować, ale wszystko w swoim czasie. A co do wyglądu, to nie myślałem zabardzo o nim, ale spróbuję może coś z tym zrobić. Ogólnie to, też zacznę się przyglądać innym propozycją postaci, wrzucanych na forum Eu/na przez graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...